Za oknom je príjemne slniečko a teploty dosahujú 30 stupňov – jedným slovom leto je v plnom prúde!

Za oknom je príjemne slniečko a teploty dosahujú 30 stupňov – jedným slovom leto je v plnom prúde! Toto je čas, keď nezostáva nič iné, len sadnúť na bicykel a vydať sa do modrej vzdialenosti. Veď na takéto podmienky čakáme celý rok. Potom je tu dilema – čo si obliecť na výlet na bicykli, aby nás netrápilo teplo. Nezáleží na tom, či sa chystáte na horskú alebo cestnú jazdu alebo ste fanúšikom MTB – outfit by vás určite nemal obmedzovať. Dnes vám poradíme, aké prvky cyklistického šatníka budú v lete fungovať najlepšie.

Cyklistické oblečenie na leto – aký materiál zvoliť?

Základom pre dotvorenie outfitu by mal byť predovšetkým materiál, z ktorého je vyrobený cyklistické oblečenie. Mali by to byť priedušné látky, ktoré prepúšťajú vzduch, takže aj keď sa počas jazdy spotíte, nebude to nepríjemné. Bežné oblečenie, ktoré nosíte každý deň, možno raz za čas zaberie, no ak plánujete pravidelné výlety, oplatí sa kúpiť si profesionálnejšie kusy oblečenia.

Cyklistický dres - čo nosiť v lete?

Najlepšie to funguje v lete ľahký cyklistický dres, vyrobené z tenkej a vzdušnej látky. Perfektné cyklistické tričká sú ušité zo syntetického materiálu (najčastejšie polyamid, polyester alebo elastan), ktorého hlavnou úlohou je odvádzať vlhkosť von. To je dôležité najmä v horúcich dňoch, keď sa viac potíme. Premočený materiál, ktorý sa lepí na telo, môže byť veľmi nepríjemný. Profesionálny cyklistické tričká schnú oveľa rýchlejšie a poskytujú vyšší komfort jazdy.

Zadná časť cyklistického dresu ROGELLI model BLOCK zo sieťovanej (mesh) štruktúry zaistí optimálne prúdenie vzduchu v horúcich dňoch.

Niektorí cyklistické dresy sú vyrobené zo špeciálnych materiálov, ktoré dodatočne chránia našu pokožku pred škodlivým UV žiarením, čo ocenia najmä ľudia, ktorí majú v úmysle stráviť dlhé hodiny na slnku. V horúcich dňoch sa výborne hodia tričká so sieťovinou, vďaka ktorej je odvetrávanie ešte lepšie.

Investícia do nového cyklistický dres, Pozornosť sa oplatí venovať aj drobnostiam, ktoré jazdu ešte viac spríjemnia. Cyklisti oceňujú najmä modely s predĺženým chrbtom, vďaka čomu dres drží na svojom mieste a nehýbe sa.

Príklady pánskych a dámskych cyklo tričiek.

Cyklistické šortky na leto

Cyklistické šortky je najdôležitejším prvkom šatníka každého cyklistu. Práve vďaka nim sú naše jazdy pohodlné aj pri dlhšom trvaní. Vyberáme si samozrejme leto cyklistické šortky. A predovšetkým tie z tenkého materiálu odvádzajúceho vlhkosť.

Šortky s náprsenkou KAYMAQ model KYB-0012. Zvršok zo sieťoviny, pohodlná podložka na diaľkovú cyklistiku talianskej výroby.

V sortimente predajní nájdete obe verzie bez podväzkov, Čo na podbradníkoch. Je to vaše rozhodnutie, ktorý model je pre vás pohodlnejší, ale ak plánujete kúpu svojich prvých cyklistické šortky, odporúčame zvoliť model s trakmi. Sú pohodlnejšie, pri jazde sa nešmýkajú a nestláčajú brucho, čo sa pri dlhších jazdách bude hodiť. Ak nemáte radi tesné kovanie cyklistické šortky, môžete si vybrať sami mtb cyklistické šortky ktorých voľnejší strih vám poskytne väčšiu voľnosť pohybu. Bez ohľadu na to, aký typ šortiek si vyberiete, kľúčom je vložka, ktorá zabraňuje odieraniu a jemne tlmí. Najmä v lete dbajte na to, aby vložka mala antibakteriálne a ventilačné vlastnosti.

Vhodné spodné prádlo – musí mať každý cyklista

Prvkom, ktorý vo vašom šatníku určite nesmie chýbať cyklická tepelná vyrážka. Pri výbere modelu pre seba si vyberte taký, ktorý dobre prilieha k vášmu telu a na žiadnom mieste netlačí. Za pozornosť stojí najmä bezšvová spodná bielizeň, vďaka ktorej ani pri intenzívnej námahe nevzniknú bolestivé odreniny.

Ultraľahká a vzdušná cyklistická bunda značky KAYMAQ

Hoci je pre niektorých ľudí obliecť si v lete ďalšiu vrstvu totálny nezmysel, oplatí sa vedieť, že termoaktívne spodné prádlo je použiteľné nielen v zime. Tepelná vyrážka na bicykli v letnej verzii je navrhnutý tak, aby odvádzal pot a nechal našu pokožku dlhšie suchú. V lete volíme modely z ľahkého ažúrového materiálu, vďaka ktorému sa nebudeme prehrievať. Takéto tričko by nám malo dobre sedieť na tele a ladiť so zvyškom tela cyklistické oblečenie. Pri meraní cyklistickej bielizne sa oplatí skontrolovať, či dobre sedí pod košele, ktoré už máte.

Nohy a ruky – čo nosiť v lete?

Cyklistické ponožky – ktoré si vybrať?

V lete, keď sa viac potíme, naši cyklistické oblečenie by mal byť spojencom, nie nepriateľom. Nie je tomu inak ani pri ponožkách. Zvyčajne ponožky, v ktorých nosíte každý deň, sa pri výletoch na bicykli môže rýchlo stať nepríjemnosťou.

Na bicykli obliecť si ponožkyvyrobené z priedušného materiálu odvádzajúceho vlhkosť, napríklad polyamidu. Mali by byť tiež tenké a vzdušné. Nikdy si nekupujte ponožky z akrylu, v ktorých sa vám aj uvarí noha! Perfektné cyklistické ponožky mali by byť vystužené okolo prstov a päty a mali by mať dobré lemy, vďaka čomu cyklistické ponožky nezošmykne sa. Na leto voľte také, ktorých vrchná časť a prvky prečnievajúce za topánky boli tenké a vzdušné.

Letné cyklistické rukavice

Rukavice na bicykel Toto je nevyhnutné mať najmä v teplých dňoch – vtedy je naozaj ľahké sa odreť. Vyberte si modely s vetraním, vyrobené z tenkého materiálu. Aby ste sa cítili pohodlne, nasaďte si rukavice, ktoré vám dobre padnú na ruky. Cyklistické rukavice mali by mať aj prvky vo vnútornej časti, ktoré zlepšia uchopenie volantu, vďaka čomu sa budete cítiť stabilne a bezpečne. Na leto samozrejme volíme rukavice bez prstov.

Čo nosiť v lete pod prilbou?

Vysoké letné teploty nás nútia nosiť čo najmenej, no menej niekedy nie je lepšie. To je prípad pokrývky hlavy. Aj v lete sa oplatí zvážiť dodatočnú vrstvu pod prilbu. A bude to tu fungovať skvele šatka na cyklistickú prilbu, ktorý ochráni vašu hlavu pred slnkom a čiastočne odstráni aj pocit nepohodlia spojeného s potením hlavy. Je dobré si zaobstarať bandasku z tenkého a priedušného materiálu. Kvalitný výrobok odvedie časť potu, vďaka čomu je jazda aj pri vysokých teplotách oveľa pohodlnejšia.

Pri hľadaní oblečenia pre seba sa zamerajte predovšetkým na kvalitu, nie kvantitu. Pamätajte, že oblečenie z nepriepustného, ​​lacného materiálu môže váš výlet rýchlo zmeniť na nočnú moru. Niekedy je lepšie investovať do prvkov, ktoré skutočne zlepšia komfort vašej jazdy a už nikdy sa nebudete chcieť vrátiť k obyčajným bavlneným tričkám alebo treným šortkám.

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.