Plánujete trochu dlhší výlet? Alebo možno naopak, chystáte sa vydať na viacdňovú výpravu do neznáma? Skontrolujte, čo je Bikepacking.

Plánujete trochu dlhší výlet? Alebo možno naopak, chystáte sa vydať na viacdňovú výpravu do neznáma? Popravde, v oboch prípadoch si asi chcete zobrať potrebné veci so sebou, otázka znie – ako si ich zbaliť so sebou, aby vám pri obdivovaní okolitej krajiny neprekážali v komforte jazdy?

V závislosti od toho, koľko vecí si musíte zbaliť, kým vyrazíte na cestu, budú niektoré možnosti balenia batožiny vhodnejšie ako iné. My v MikeSPORTe veľmi oceňujeme Bikepacking ako skvelý kompromis medzi slušnou nosnosťou a ergonómiou tohto riešenia.

Ergonomické riešenie

Napríklad veľmi zaujímavou možnosťou sú bikepackingové tašky na riadidlá dostupné v našom obchode, T-TBP-FL2B od firmy Topeak. Kapacita 8 litrov upevnená v tomto mieste bicykla je veľmi dobrým riešením pre zbalenie relatívne ľahkých a objemných vecí, ako je spací vak alebo stan.

Rozmery: (33 x 28,7 x 5 cm / 50 x 15 x 15 cm) vám poskytujú veľa priestoru na predvádzanie sa pri ukladaní nákladu do tašky, ktorej vodeodolný materiál je zárukou pohodlia na trase a priestrannosti, ktorú môžete jednoducho zmestí potrebné predmety, ako je stan alebo spací vak.

Nezabudnite používať 5 kg nosnosť rukoväte na riadidlá rozumne, aby ste nepreťažili svoj bicykel. Nezabudnite tiež na správne rozloženie hmotnosti vašich balíkov, aby ste nerušili riadenie. Dôležitý je aj spôsob uchytenia „prednakladača“, pri príliš ľahkom uchytení pod volantom sa môže „hojdať“ na nerovnostiach, čo spôsobí prípadné komplikácie na ceste – odporúčame pred nastavením skontrolovať upevnenie každej tašky vypnuté.

 Za pozornosť stojí aj ďalšie vlastnosti brašne na riadidlá od Topeak:

  • Materiál je polyetylén/EVA/PU s protišmykovou textúrou,
  • Puzdro je odolné, vodeodolné a odolné voči škvrnám,
  • Pohodlná montáž -> odolné gumené podložky a popruhy s prackami pre rýchle vybratie,
  • Záruka 24 mesiacov.

bikepacking-trip

Prečo bikepacking?

Možno sa čudujete, prečo vám obyčajný batoh nestačí, prečo potrebujete takýto výdavok súvisiaci s bikepacking? Na jednej strane chápeme vaše námietky, napokon, naša vášeň – cyklistika nám umožňuje posúvať sa do neznáma bez nejakých mimoriadnych príprav a načerpať ducha dobrodružstva naplno. Na druhej strane, niekedy plánovať pár krokov dopredu a mať tie správne nástroje dokáže zázraky... napríklad kedy?

Predstavte si, že chcete ísť na takmer 200-kilometrový výlet krásnymi, mierne náročnými oblasťami s krásnou krajinou. Cestou budete tráviť noci v ubytovaní, takže nebudete potrebovať veľa batožiny, no pár nevyhnutných vecí predsa len budete potrebovať.

Prejde prvá hodina, druhá ... a dokonca aj tretia alebo štvrtá a vaša cesta je neuveriteľným potešením, prakticky bez skutočného nepohodlia. Idete predsa ďalej ... a ruksak na chrbte začína čoraz viac vážiť. S každou minútou je to viac a viac na obtiaž a vy sa chcete len tak vydať s potrebnou batožinou a užívať si život.

V takýchto situáciách odporúčame spojiť slobodnú povahu dobrodružného ducha s potrebnými prípravami so zameraním na metódu bikepackingu.

 "Pod sedlom a na ceste!"

Tak ako sa do nášho návrhu kufríka pod volant „vojde“ 8 litrov, najlepšie relatívne ľahkých predmetov, tak aj náš druhý návrh pojme 10 litrov. Vysoká rolovacia podsedlová taška AS-013 od Rockbros Je odolný a polyester s TPU záterom je vodeodolný podľa štandardu IPX7. Sada obsahuje aj penové podložky pod sedlovku na ochranu rámu pred otvorením v dvoch veľkostiach (aero a regular).

Charakteristika:

  • Odolný, vodeodolný materiál v súlade s normou IPX7,
  • zvárané švy,
  • vystužený interiér,
  • pevné zapínanie na suchý zips a pracky,
  • reflexné prvky,
  • rolovaný suchý zips + zapínanie na pracku,
  • sťahovák na pripevnenie ďalšej batožiny alebo fľaše s vodou.



Miesto pod sedlom by tiež nemalo byť preťažené, no tu si môžeme dovoliť o niečo viac ako pri 'prednakladači'. Môžeme sa do toho zabaliť termoaktívne nohavice, cyklistické dresy, cyklistické okuliare, alebo iné položky podobnej alebo trochu väčšej hmotnosti podľa vášho výberu. Chceme sa s vami podeliť o náš sedlový protip s obsahom "ťažké predmety na dno!". Je veľmi dôležité zachovať maximálnu ovládateľnosť vášho bicykla a bude to možné, keď správne rozložíme vyváženie nákladu v kufri.

Návrh od Rockbros je tiež dobrým riešením, keď náš bicykel (napr. štrkový typ) nemá nosič, ktorý je vhodný na prenášanie vecí alebo na pripevnenie tašiek.

“Nadchádzajúce expedície”

Dúfame, že sme vám trochu priblížili výhody riešenia tašiek namontovaných na riadidlách alebo pod sedlom. na našej predajni MikeSPORT.sk nájdete solídne návrhy, ktoré stojí za to vážne zvážiť. Prichádza jar a s ňou aj prvé výlety.

Veríme, že naše návrhy sú odpoveďou na vaše potreby správne sa pripraviť na expedíciu s duchom dobrodružného cestovateľa. náš Bikepacki sú pevné brašne, do ktorých sa zmestí množstvo potrebných vecí bez toho, aby sme si museli brať ruksak, ktorý nás zaťažuje na chrbát a ramená.

Ak si ceníte slobodu a cestovanie podľa vlastných predstáv, rovnako ako my, čoskoro to zistíte Bikepacky! Veľa šťastia na ceste!

Vybrané produkty zo sekcie Bicyklové tašky

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.