Cyklistické dresy to jeden z základné prvky výbavy každého cyklistu. Dopĺňajú cyklistické oblečenie. V mnohých situáciách sú skvelou alternatívou k bundám. Zistite, prečo by ste mali staviť na cyklistickú mikinu a čo treba zvážiť pri jej kúpe.

Cyklistické mikiny – prečo sa ich oplatí používať?

Cyklistika je čoraz populárnejšia. Pri výlete na bicykli sa oplatí venovať pozornosť vhodné vybavenie a profesionálne oblečenie. Už po pár kilometroch môže obyčajný sveter alebo mikina, ktorá nie je určená na cyklistiku, spôsobiť citeľné nepohodlie.

Špeciálne cyklistické bundy je riešením, ktoré nielen poskytne pohodlie pri používaní ale aj to dovolí užite si každú najazdenú míľu. Tento typ cyklistického oblečenia je vyrobený z vysokokvalitné syntetické tkaniny a dodatočná izolácia vo forme sieťoviny, rúna alebo páperia. Výrobcovia platia vetruodolné panely, ktorý chráni nielen pred nárazovým vetrom, ale aj vlhkosťou.

Cyklistické tričká sú perfektné na jeseň a v zimea tiež v chladnejšie dni v letnej a jarnej sezóne. V niektorých situáciách môžu užívateľovi ponúknuť lepšie vlastnosti a parametre ako cyklistické bundy. Poskytujú lepšie priedušnosť, a prevzdušňovanie. Vďaka tomu zaručujú komfort používania na najvyššej úrovni.

Ako si vybrať dobrý cyklistický dres?

Ako nájsť dokonalý cyklistický dres? Navrhujeme, na čo sa zamerať pri hľadaní tohto prvku cyklistického oblečenia.

  •      Oplatí sa staviť vysokokvalitné syntetické materiály. Ak si oblečieme ďalšiu vrstvu oblečenia, bude nám síce teplejšie, no telo sa začne viac potiť. Nosenie počas intenzívnej cyklistiky priedušný cyklistický dres poskytne pohodlie. Nie je nič horšie ako mokré oblečenie prilepené na telo. To sa niekedy stáva, keď oblečenie neprispôsobíme poveternostným podmienkam a cez tričko si oblečieme bundu. Cyklistické dresy vyrobené zo syntetických materiálov rýchlejšie schnú čo je ďalšia výhoda napríklad pri niekoľkodňových cyklovýletoch.
  •      Je to tiež dôležité hrúbka materiálu a otepľovanie mikiny. Výrobcovia ponúkajú oba modely vyrobené z tenkých materiálov, Čo hrubšie ktoré sú ideálne na chladné dni. Zvýšiť tepelná pohoda Je to možné vďaka použitiu mikiny s tzv s hromadou alebo s vrstvou rúna.
  •      Mikinové modely majú typické cyklistický strih. Sú trochu vzadu predĺžená. Sú tiež aktívom škáry na rukávoch a v spodnej časti. Vďaka tomu sa pod mikinu nedostane studený vzduch.
  •      vrecká – je ďalším prvkom, ktorý stojí za pozornosť. Vpredu sa oplatí mať vrecká, ktoré sa zapínajú na expresný zips. Niektoré modely sú navyše vybavené špeciálnymi vreckami na zadnej strane.
  •      Problém je tiež dôležitý bezpečnosť, takže stojí za to vybrať si model s reflektory. Reflexné prvky nás dokonale zviditeľnia na ceste – aj z veľkej diaľky.

Vhodne zvolená mikina spôsobí, že akékoľvek poveternostné podmienky pre nás nebudú strašné. Je dobré mať dva cyklistické dresy – tenký a hrubší, ktoré sa dajú nosiť s prihliadnutím na vonkajšie podmienky.

Pozrite si najpredávanejšie cyklistické dresy

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.