Výber správneho cyklistického oblečenia je mimoriadne dôležitá otázka. S týmto problémom sa stretávajú začiatočníci aj skúsení cyklisti.

Správny cyklista by mal byť bez ohľadu na počasie pripravený na všetky okolnosti ... A čo keď bude pršať? Poradíme, ako si vybrať správne nohavice vodeodolný.

Okrem základných predpokladov, že nohavice by mali byť pohodlné a dobre padnúce, by ste mali venovať pozornosť tomu, či majú cyklistické nohavice dôležité prvky ako:

  • Možnosť odopínania a nastavenia nožičiek
  • Priedušnosť materiálu
  • Vyrobené z nylonu potiahnutého PVC
  • Bezpečnostné odrazky
  • V zloženom stave zaberajú málo miesta (možno dať do batohu)

Rogelli Houston - nepremokavé cyklistické nohavice

Dochádzanie do práce v daždi

Cyklistika po meste je čoraz obľúbenejšia aj vtedy, keď jej počasie nepraje. Mnoho ľudí využíva tento dopravný prostriedok, pretože je oveľa ekologickejší a má dobrý vplyv na naše zdravie. Oplatí sa však pripraviť na každé ročné obdobie. Nepremokavé nohavice bude výbornou voľbou, ak na jeseň a v zime dochádzate do práce na bicykli. Dochádzanie do práce v daždi môže byť pretrvávajúca, preto sa oplatí chrániť pred všetkými okolnosťami.

Ako cyklista by ste mali vedieť, že sa doň oplatí investovať cyklistické nohavice, ktoré účinne chránia pred navlhnutím. Pri výbere nohavíc dbajte na to, v akých podmienkach sa budeme pohybovať. Ak nosíte každodenné oblečenie do práce a väčšinou nemáte čas sa prezliecť, mali by ste zvážiť kúpu nohavíc, ktoré si môžete ľubovoľne obliecť k džínsom. Mali by byť ľahké, voľné a o niečo väčšie ako vaša bežná veľkosť, aby ste sa necítili obmedzovaní. Náš najpredávanejší model tieto požiadavky spĺňa DEKO RAIN SUIT dostupné v mnohých veľkostiach. Sú perfektní nepremokavé cyklistické nohavice.

Prispôsobené čižmy do dažďa ideálne na dlhé výlety

Nepremokavé nohavice chránia pred dažďom a zároveň odvádzajú pot. S extrémnejšími eskapádami cyklistické nohavice mali by byť viac prispôsobené podmienkam expedície, mali by pôsobiť pohodlným dojmom a blízkosť ako druhá koža. Pre zachovanie najvyššieho komfortu a tepla odporúčame zvoliť zateplené nohavice s náprsenkou, ktoré sa budú hodiť na extrémnejšie výpravy. Rýchloschnúci materiál a priedušný modelový materiál FDX 1050 poskytuje optimálny komfort na stredné vzdialenosti. Zateplené nohavice s náprsenkou sú perfektným doplnkom k modelu RAIN TROUSERS BLACK FSTR-6706-S ktoré možno nosiť ako súpravu proti chladu a dažďu. Rovnako ako pri prvom modeli sa nohavice dajú nosiť aj cez iné typy nohavíc, takže horské a zimné trasy budú otvorené!

Zateplené nohavice, ktoré sa dajú nosiť pod nepremokavé nohavice

Ochrana pred dažďom budú dobre fungovať v každodenných situáciách dochádzanie do práce a extrémne športy. Nejeden cyklista zažil náhly lejak alebo len zmoknutie, takže nie bezdôvodne nepremokavé nohavice by mal byť nerozlučným spoločníkom bicyklových eskapád.

Spolu s nohavicami sa oplatí zaobstarať aj nepremokavé návleky na cyklistickú obuv

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.