V dnešnej dobe, keď si čoraz viac ľudí vyberá bicykel ako dopravný prostriedok, je dôležité mať na bicykel to správne oblečenie...

... ktorý nám poskytne komfort, funkčnosť a predovšetkým bezpečnosť počas jazdy. V tomto článku si predstavíme rôzne druhy: dámske cyklistické oblečenie a pánske cyklistické oblečenie, ako aj návod, ako si vybrať to najlepšie cyklistické oblečenie pre mňa.

Cyklistické oblečenie – čo by malo mať dobré cyklistické oblečenie?

100% odzież

Bezpečnosť

Najdôležitejšia vlastnosť dobra cyklistické oblečenie je tam bezpečnosť. Mal by mať zodpovedajúce odrazky, ktoré nás zviditeľnia na ceste aj v tme. Okrem toho sa oplatí venovať pozornosť prítomnosti chráničov, napríklad na lakťoch, kolenách či ramenách, ktoré nás ochránia pri prípadnom páde.

Pohodlie

Ďalšou dôležitou vlastnosťou je pohodlie. Dobré cyklistické oblečenie mala by byť vyrobená z pružných priedušných materiálov, ktoré zabezpečia pohodlie pri jazde. Za pozornosť stojí aj prítomnosť špeciálnych vložiek, napríklad v oblasti rozkroku, ktoré zabraňujú odreninám a nepohodliu pri jazde.

Funkčnosť

Posledná dobrá vec cyklistické oblečenie je funkčnosť. Mal by mať vhodné vrecká, kde si môžete uložiť drobnosti, ako telefón, kľúče alebo peňaženku. Okrem toho stojí za to venovať pozornosť prítomnosti špeciálnych vložiek, napríklad v oblasti palca, ktoré uľahčujú používanie telefónu alebo navigácie počas jazdy.

Rogelli odzież

Druhy cyklistického oblečenia

Na trhu sú dostupné rôzne druhy cyklistického oblečenia, ktoré je možné prispôsobiť individuálnym potrebám a preferenciám. Nižšie sú uvedené niektoré základné typy cyklistického oblečenia:

  1. Cyklistické dresy - vyrobené z pružných a priedušných materiálov, poskytujú pohodlie pri jazde. Disponujú aj vreckami, kde si môžete uložiť drobnosti.
  2. Šortky i cyklistické šortky - vybavené špeciálnymi vložkami, ktoré zaisťujú pohodlie počas jazdy. Vyrobené z pružných a priedušných materiálov.
  3. Cyklistické dresy - poskytujú pohodlie a voľnosť pohybu v chladných podmienkach a majú aj vrecká na drobnosti. Môžu byť jednodielne alebo dvojdielne.
  4. Cyklistické bundy - chrániť pred vetrom, dažďom a chladom. Vyrobené z nepremokavých a priedušných materiálov, majú aj dodatočné reflexné prvky, ktoré zvyšujú bezpečnosť pri jazde v tme.
  5. Cyklistické nohavice - poskytujú ochranu proti chladu, vetru a vlhkosti, sú vyrobené z materiálov s vysokou tepelnou izoláciou.
  6. Cyklistické rukavice - chráni pred odreninami a zaisťuje bezpečné uchopenie riadidiel bicykla. Zimné cyklistické rukavice navyše poskytujú dostatočnú tepelnú izoláciu pri nízkych teplotách.
  7. Cyklistické okuliare - chránia oči pred vetrom, prachom a hmyzom a tiež poskytujú ochranu pred škodlivým UV žiarením. Môžete si vybrať medzi cyklistické okuliare s vymeniteľnými sklami, fotochromatické okuliare, cyklistické okuliare s korekčnou vložkou.
  8. Cyklistické návleky na topánky - chráňte našu cyklistickú obuv pred vodou, blatom a chladom. Odporúča sa najmä v prechodnom a zimnom období.
  9. Dámske cyklistické oblečenie: špecifickosť a rozmanitosť Ženy, ktoré sa venujú cyklistike, majú na výber aj množstvo druhov dámskeho cyklistického oblečenia prispôsobeného ich potrebám. Medzi dostupnými produktmi nájdete špeciálne dámske cyklistické dresy, cyklistické šortky s gélovou vložkou, či rukavice s gélovými vložkami. Ženy si môžu vybrať aj cyklistické oblečenie s dodatočnými ventilačnými vložkami, ktoré im v horúcich dňoch počas jazdy zabezpečia dostatočné prúdenie vzduchu.
  10. Pánske cyklistické oblečenie: prispôsobené potrebám mužov. Široký výber cyklistického oblečenia majú aj muži. Medzi dostupnými produktmi nájdeme špeciálne cyklistické tričká s krátkym či dlhým rukávom, cyklistické šortky s vložkou, ale aj cyklistické bundy a vesty, ktoré poskytnú primeranú ochranu pred vetrom a dažďom. Pre ľudí, ktorí jazdia na bicykli v náročných podmienkach, výrobcovia ponúkajú aj cyklistické oblečenie s reflexnými vložkami, ktoré zlepšia viditeľnosť na ceste a membránou, ktorá poskytuje ochranu pred nízkymi teplotami.

Ochraniaczne na buty rowerowe

Zhrnutie: ako si vybrať správne cyklistické oblečenie? Pri výbere cyklistického oblečenia by ste mali dbať na jeho funkčnosť a prispôsobenie individuálnym potrebám. Dôležité je vybrať si výrobky z kvalitných materiálov, ktoré poskytnú primeranú ochranu a pohodlie počas jazdy. Okrem toho sa oplatí venovať pozornosť estetickým otázkam a vybrať si produkty, ktoré nám budú vyhovovať farebne a dizajnovo.

Cyklistické oblečenie na každé ročné obdobie

  1. Dámske a pánske zimné cyklistické oblečenie
  2. Dámske a pánske letné cyklistické oblečenie
  3. Dámske a pánske cyklistické oblečenie na jar a jeseň

Ak jazdíte na bicykli celoročne, mali by ste sa vybaviť správnym oblečením, prispôsobeným ročnému obdobiu. Pre cyklistov, ktorí sa nevzdávajú jazdy v zime, sú dôležité teplé a nepremokavé bundy, nohavice, rukavice a čiapky.

Naopak v teplých dňoch voľte ľahké, vzdušné košele s krátkym rukávom, šortky a chrániče kolien a lakťov.

kurtki przeciwdeszczowe

Najlepšie značky v predajni cyklistického oblečenia MikeSPORT

  1. Rogelli
  2. KAYMAQ
  3. FORCE
  4. Cyklistické rukavice Chiba
  5. Shimano
  6. 100%

Na trhu je množstvo značiek, ktoré ponúkajú cyklistické oblečenie. Niektoré z nich sa však vyznačujú vysokou kvalitou a inovatívnymi riešeniami. Najobľúbenejšie v našom obchode sú Kaymaq, Rogelli, Force, Chiba, 100%. Všetky tieto značky ponúkajú dámske a pánske cyklistické oblečenie v rôznych cenových kategóriách.

Rogelli

Holandská cyklistická značka, ktorá už viac ako 40 rokov navrhuje a vyrába vysokokvalitné cyklistické oblečenie a doplnky. Spoločnosť ponúka širokú škálu produktov, ktoré sú prispôsobené rôznym potrebám a preferenciám cyklistov. Produkt Rogelli sa vyznačujú inovatívnymi technológiami, vysokou kvalitou materiálov a zmyslom pre detail. Značka je obľúbená medzi amatérskymi aj profesionálnymi cyklistami a jej produkty sú cenené pre ich pohodlie, odolnosť a funkčnosť.

Kaymaq

Značka cyklistického oblečenia vytvorená poľskou spoločnosťou Mikesport. Produkty tejto značky sa vyznačujú vysokou kvalitou spracovania a inovatívnymi technológiami, ktoré zaisťujú pohodlie a ochranu pri jazde na bicykli. Kaymaq ponúka široký výber cyklistických dresov, šortiek, búnd a iných cyklistických doplnkov pre mužov a ženy. Spoločnosť sa zameriava na jedinečný dizajn, ponúka cyklistické tričká a cyklistické mikiny v nevšednej grafike medzi ostatnými výrobcami cyklistického oblečenia. Produkt Kaymaq oceňujú amatérski i profesionálni cyklisti, ktorí oceňujú kvalitu a funkčnosť cyklistického oblečenia tejto značky.

sila

Česká značka bicyklov, ktorá už viac ako 20 rokov navrhuje a vyrába vysokokvalitné cyklistické oblečenie, diely a doplnky. Spoločnosť ponúka široký výber produktov, ktoré sú prispôsobené potrebám a preferenciám cyklistov. Produkty Force sa vyznačujú inovatívnymi technológiami, vysokou kvalitou materiálov a zmyslom pre detail. Táto značka je cenená medzi amatérskymi aj profesionálnymi cyklistami a jej produkty sú dostupné v celej Európe. Produkty tejto značky sa vyznačujú vysokou kvalitou a funkčnosťou, čo z nich robí ideálnu voľbu pre náročných cyklistov.

Čiba

Značka špecializujúca sa na výrobu cyklistických a športových rukavíc. Spoločnosť existuje už viac ako 150 rokov a od začiatku sa zameriava na výrobu kvalitných rukavíc, ktoré poskytujú pohodlie a ochranu pri rôznych fyzických aktivitách. Produkty Chiba sa vyznačujú inovatívnymi technológiami, vysokou kvalitou materiálov a zmyslom pre detail. Táto značka je oceňovaná medzi amatérskymi aj profesionálnymi športovcami a jej produkty sú dostupné po celom svete. Spoločnosť sa zameriava na inovácie a neustály vývoj, čo ju robí chiba rukavice patria medzi najlepšie na trhu.

100%

Značka cyklistického oblečenia a doplnkov, ktorá bola založená v roku 2012 v Spojených štátoch. Spoločnosť ponúka vysokokvalitné produkty, ktoré sú určené pre náročných cyklistov a športovcov. 100% produkty sa vyznačujú inovatívnymi technológiami, vysokou kvalitou materiálov a zmyslom pre detail. Spoločnosť sa zameriava na neustály rozvoj a rozširovanie svojej ponuky, čo ju robí produkty 100% patria medzi najlepšie na trhu. Táto značka je obľúbená medzi amatérskymi aj profesionálnymi cyklistami po celom svete a jej produkty sa vyznačujú funkčnosťou, komfortom a štýlovým dizajnom.

Cyklistické oblečenie je nielen prvkom oblečenia, ale predovšetkým dôležitým prvkom bezpečnosti pri bicyklovaní. Správny výber outfitu môže ovplyvniť komfort jazdy, ale aj naše zdravie. Preto sa oplatí investovať do kvalitného cyklistického oblečenia šitého na mieru našim potrebám a preferenciám.

FAQ

Časté otázky o cyklistickom oblečení

Otázka 1: Musí byť cyklistické oblečenie špeciálne alebo môžem jazdiť na bicykli v bežnom oblečení?

Hoci na bicykli môžete jazdiť aj v bežnom oblečení, oplatí sa investovať do špeciálneho cyklistického oblečenia, ktoré nám poskytne väčší komfort a ochranu. Umelé materiály zabezpečia lepšiu priedušnosť a rýchlejšie schnú v prípade intenzívnej cyklistiky

Otázka 2: Ako často by som sa mal umývať cyklistické oblečenie?

Cyklistické oblečenie by sa malo po každom použití prať, aby sa zachovala jeho hygiena a predĺžila sa jeho životnosť, najmä preto, že jazdíme bez spodnej bielizne v cyklistických šortkách.

Q3: Ako sa starať o svoje cyklistické oblečenie?

Pred praním skontrolujte odporúčania výrobcu cyklistického oblečenia, aby ste predišli materiálnym škodám. Zvyčajne je najlepšie prať pri nízkej teplote s použitím jemného pracieho prostriedku. Po umytí ho vysušte na vzduchu.

Q4: Môžete prať cyklistické oblečenie v práčke?

Áno, cyklistické oblečenie je možné prať v práčke, ale vždy dbajte na štítok s pokynmi na pranie. Vo väčšine prípadov by sa cyklistické oblečenie malo prať pri nízkej teplote, s použitím jemného programu a špeciálnych pracích prostriedkov na pranie športového oblečenia. Oplatí sa však vyhnúť používaniu aviváže a bielidiel, ktoré môžu materiál zničiť a negatívne ovplyvniť technické vlastnosti cyklistického oblečenia.

Q5: Prečo si vybrať špeciálne cyklistické oblečenie?

Špeciálne cyklistické oblečenie poskytuje lepšiu ochranu pred vetrom, dažďom, slnkom a zabezpečuje lepšie vetranie tela pri bicyklovaní. Cyklistické šortky majú navyše cyklistickú vložku, ktorá výrazne zvyšuje komfort bicyklovania.

Otázka 6: Musí cyklistické oblečenie priliehať?

Závisí to od štýlu jazdy. Ľudia jazdiaci na cestných bicykloch si vyberú cyklistické oblečenie, ktoré sedí na telo, používatelia MTB sú rozdelení a niektorí si vyberú MTB cyklistické oblečenie teda s voľným strihom a ostatní si vyberú postavu obopínajúce cyklistické oblečenie

Nesprávne padnúce oblečenie môže spôsobiť odreniny a nepríjemný pocit pri jazde, preto sa oplatí venovať chvíľku výberu vhodného cyklistického oblečenia.

Otázka 7: Musí byť cyklistické oblečenie drahé?

Cena cyklistického oblečenia závisí od výrobcu, kvality materiálov a funkčnosti, no vo všeobecnosti nemusí byť drahé. Oplatí sa však investovať do kvalitného oblečenia, ktoré zaistí pohodlie a bezpečnosť pri bicyklovaní.

Q8: Je cyklistické oblečenie dostupné v rôznych veľkostiach?

Tak, cyklistické oblečenie je k dispozícii v rôznych veľkostiach pre ženy aj mužov. Dámske cyklistické oblečenie má navyše iný strih ako typické pánske cyklistické oblečenie. Pred kúpou sa však oplatí dôkladne zmerať rozmery, aby ste si vybrali správnu veľkosť.

Q9: Dá sa cyklistické oblečenie nosiť aj denne?

Áno, mnohé časti cyklistického oblečenia je možné nosiť na dennej báze pre ich pohodlie a funkčnosť, najmä MTB cyklistické šortky s odnímateľnou vložkou alebo voľné MTB cyklistické tričká .

Otázka 10: Musí byť cyklistické oblečenie pestrofarebné?

Nie, hoci je veľa kúskov cyklistického oblečenia dostupných v pestrých farbách, nie je to nevyhnutné. Dôležité je, aby bolo dobre viditeľné na ceste, preto sa oplatí vyberať cyklistické oblečenie s reflexnými prvkami.

Q11: Aké sú základné typy cyklistického oblečenia?

Základnými druhmi cyklistického oblečenia sú cyklistické dresy, cyklistické šortky a cyklistické šortky, cyklistické bundy, cyklistické pančuchy, cyklistické rukavice, cyklistické okuliare a chrániče.

Q12: Aké materiály sú najlepšie na výrobu cyklistického oblečenia?

Na výrobu cyklistického oblečenia sa najčastejšie používajú ľahké, pružné a priedušné materiály, ktoré poskytujú komfort a ochranu pri jazde. Nižšie sú uvedené niektoré z najčastejšie používaných materiálov:

  • Polyester - je syntetický materiál, ktorý sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti roztrhnutiu a opotrebovaniu. Je tiež odolný voči poveternostným vplyvom, čo je dôležité najmä pri jazde v daždi.
  • Elastan - je materiál, ktorý poskytuje pružnosť a priľnutie k telu. Vďaka tomu je cyklistické oblečenie s elastanom pohodlné a neobmedzuje v pohybe pri jazde.
  • Gore-Tex alebo iný typ membrány – je membrána, ktorá je vodeodolná a priedušná. Vďaka tomu poskytuje Gore-Tex cyklistické oblečenie ochranu pred dažďom a vetrom a zároveň umožňuje pokožke dýchať.
  • Merino vlna - je prírodný materiál, ktorý sa vyznačuje vysokou priedušnosťou a odolnosťou voči nepríjemným pachom. Cyklistické oblečenie z merino vlny často používajú profesionálni cyklisti, pretože poskytuje pohodlie a ochranu počas dlhých tréningov.

Stojí za to venovať pozornosť materiálu, z ktorého je cyklistické oblečenie vyrobené, aby bol zabezpečený komfort a ochrana pri jazde.

Suma sumárum, cyklistické oblečenie je nevyhnutným prvkom šatníka každého cyklistu. Dobre padnúce oblečenie poskytuje nielen pohodlie a ochranu pri jazde, ale ovplyvňuje aj náš výkon na bicykli. Vďaka nášmu blogu FAQ ste sa naučili, ako vyberať a starať sa o cyklistické oblečenie, aby ste si užili jeho pohodlie a odolnosť. Odporúčame vám riadiť sa našimi radami a vybrať si to správne oblečenie pre vaše potreby.

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.