Cyklistika je pre mnohých krajanov jednou z najobľúbenejších foriem fyzickej aktivity. Skôr či neskôr príde v živote každého cyklistu čas, keď sa rozhodne investovať do nákupu profesionálneho oblečenia. Cyklistické oblečenie sa v mnohom líši od bežného oblečenia a jeho obstaranie pozitívne ovplyvňuje komfort jazdy na bicykli, ktorá sa vďaka nemu stáva príjemnejšou a pohodlnejšou.

Cyklistika je pre mnohých krajanov jednou z najobľúbenejších foriem fyzickej aktivity. V živote každého cyklistu príde chvíľa, keď sa rozhodne investovať do kúpy profesionálneho oblečenia. Cyklistické oblečenie sa v mnohom líši od bežného oblečenia a jeho obstaranie pozitívne ovplyvňuje komfort jazdy na bicykli, ktorá sa stáva príjemnejšou a pohodlnejšou.


Aké termoprádlo na cyklistiku?


Termoaktívna bielizeň je špeciálna skupina výrobkov, ktoré majú dvojitú funkciu. Po prvé, sú navrhnuté tak, aby účinne odvádzali pot od pokožky a zabezpečili, že oblečenie nebude počas cvičenia nepríjemne vlhké. Po druhé, termoaktívne cyklistické oblečenie podporuje termoregulačné procesy tela a prispieva k pohodliu a komfortu počas používania.

 

Termoprádlo je preto jednou z vecí, do ktorých sa určite oplatí investovať, ak beriete svoju cyklistiku vážne.

Správne vyrobené a vybrané termoaktívne cyklistické oblečenie by malo dobre priliehať k telu. Len tak sa zabezpečí, že vlhkosť bude odvádzaná správnym spôsobom a že oblečenie bude správne plniť svoju funkciu. Pri výbere cyklistického oblečenia sa oplatí venovať pozornosť aj švom - mali by byť vyrobené tak, aby netreli pokožku a nespôsobovali pľuzgiere.

 


Cyklistické oblečenie na jar a leto. Do ktorého oblečenia sa oplatí investovať?


Cyklistické oblečenie na leto a jar by malo byť ľahké a vzdušné. V teplých alebo dokonca horúcich mesiacoch roka sa oplatí zvoliť si cyklistické tielko a cez neho si obliecť termoaktívny dres, ktorý reguluje telesnú teplotu a odvádza pot od pokožky.

BODY

Pri jazde počas slnečných dní je dobré vybrať si svetlé dresy s ochranou UPF, ktoré chránia pred nadmerným slnečným žiarením. Tričko by malo byť vyrobené z kvalitného, priedušného materiálu, ktorý udržiava správnu telesnú teplotu a chráni telo pred prehriatím.

CYKLISTICKÉ DRESY

Ďalšou dôležitou súčasťou letného šatníka cyklistu sú cyklistické šortky. V lete a počas teplých jarných dní sú najlepšie krátke priliehavé cyklistické šortky alebo kraťasy. Ak plánujete stráviť veľa času na bicykli, investujte do priliehavých šortiek s trakmi, ktoré sa počas jazdy nešmýkajú ani nepohybujú. Ak ste naopak súťažný jazdec, vyberte si šortky z materiálov odolných voči poškodeniu, ktoré vydržia v náročných podmienkach.

CYKLISTICKÉ ŠORTKY A KRAŤASY


Cyklistické oblečenie na jeseň a zimu - základné vrstvy oblečenia


Cyklistické oblečenie na zimu a jeseň by malo byť teplé - v chladných dňoch je najlepšie nosiť niekoľko vrstiev. Samozrejme, počet vrstiev závisí od počasia, teploty a vašej nálady. Je lepšie obliecť si niekoľko ľahších vrstiev a tie, ktoré nepotrebujete, si vyzliecť a uložiť do batohu, ako si obliecť menej hrubých vrstiev a sťažovať sa, že je vám príliš teplo. Spodnú vrstvu by mal tvoriť termodres s dlhými rukávmi a vrchnú mikinu alebo cyklistickú bundu prispôsobenú ročnému obdobiu a poveternostným podmienkam. Mikina a bunda by mali mať golier, ktorý chráni krk pred chladom.

CYKLISTICKÉ DRESY A BUNDY

Noste nohavice, ktoré chránia vaše nohy - zateplené nohavice sú vhodné na chladné zimné dni. Nohavice s dodatočnými vetruvzdornými panelmi (vpredu) sú ideálne na zimné dni, keď teploty klesajú pod + 10 C.

CYKLISTICKÉ NOHAVICE

CHRÁNIČE PRE CYKLISTICKÚ OBUV

Pri jazde v zime sa tiež odporúča nosiť rukavice s dlhými prstami, ktoré chránia prsty pred omrzlinami, a čiapky alebo šiltovky. Na zimu sa oplatí investovať aj do kvalitných ponožiek, najlepšie z merino vlny alebo umelých vlákien.

Zimné rukavice, čiapky, topánky a zimné cyklistické ponožky

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.