Popis
Popis
Potraviny na zvláštne výživové účely
Nahromadenie laktátu počas intenzívnych anaeróbnych aktivít je často výkonnostným obmedzením. Výsledkom je, že hodnota pH krvi v priebehu krátkeho času poklesne. Telo nedokáže veľmi dobre tolerovať nízke pH a potrebuje tlmivé látky, ktoré môžu zabrániť takýmto zmenám pH. Bikarbonát a citrát s nepriamym účinkom môžu kompenzovať tieto kyslé prírastky, ktoré sú tu limitujúce. Lactat Buffer sa používa ako doplnok konkurencie na zlepšenie výkonu. Je špeciálne navrhnutý pre ambicióznych športovcov všetkých disciplín, kde zvýšenie kyslosti obmedzuje výkon (veslovanie, šprint, lyžovanie, plávanie atď.).
Hmotnosť: 800 g plechovka
Chuť: Citrón
Výhody:
- Neutralizuje kyselinu mliečnu tvorenú vo svaloch.
- Dobrá biologická dostupnosť uhličitanu sodného a citrátu sodného pri častom používaní pred súťažami.
- Mierna príchuť
Prihláška:
500 - 1 000 ml, 2 až 1 hodinu pred cvičením, podľa odporúčaní na plechovke.
Vedecký výskum tiež potvrdil účinnosť uvoľňovania sódy v priebehu niekoľkých dní. V takom prípade by sa spotreba mala uskutočniť 5 - 6 dní pred súťažou, podľa odporúčaného dávkovania pre plechovku. Vylepšené výkonové efekty sú viditeľné až 24 hodín po konzumácii.
Ľudia s poškodenou funkciou obličiek alebo vysokým krvným tlakom, ktorí sú citliví na soľ, by nemali používať laktátový tlmivý roztok. Hydrogenuhličitan sodný a citrát sodný by sa nemali používať pri hapierkalciémii so zvýšenou hladinou vápnika v krvi, môžu viesť k usadeninám vápnika v obličkách.
Zmeny pH moču môžu byť spôsobené doplnením bikarbonátu. Ak je športovec vyzvaný na dopingový test, môže trvať niekoľko hodín, kým pH moču stúpne na limitnú hodnotu.
Zloženie:
Citrát sodný 45%, hydrolyzovaný kukuričný škrob, hydrogenuhličitan sodný 24%, aróma, sladidlo (steviol glykozidy - rebaudiozid A).
Nutričné hodnoty na 100 g
Energia kJ (kcal) 510 (120)
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 30 g
- vrátane cukrov 0 g
Tuky 0 g
- vrátane nasýtených 0 g
Vláknina 0 g
Sodík 17,05 g
VYROBENÉ VO ŠVAJČIARSKU.
Nahromadenie laktátu počas intenzívnych anaeróbnych aktivít je často výkonnostným obmedzením. Výsledkom je, že hodnota pH krvi v priebehu krátkeho času poklesne. Telo nedokáže veľmi dobre tolerovať nízke pH a potrebuje tlmivé látky, ktoré môžu zabrániť takýmto zmenám pH. Bikarbonát a citrát s nepriamym účinkom môžu kompenzovať tieto kyslé prírastky, ktoré sú tu limitujúce. Lactat Buffer sa používa ako doplnok konkurencie na zlepšenie výkonu. Je špeciálne navrhnutý pre ambicióznych športovcov všetkých disciplín, kde zvýšenie kyslosti obmedzuje výkon (veslovanie, šprint, lyžovanie, plávanie atď.).
Hmotnosť: 800 g plechovka
Chuť: Citrón
Výhody:
- Neutralizuje kyselinu mliečnu tvorenú vo svaloch.
- Dobrá biologická dostupnosť uhličitanu sodného a citrátu sodného pri častom používaní pred súťažami.
- Mierna príchuť
Prihláška:
500 - 1 000 ml, 2 až 1 hodinu pred cvičením, podľa odporúčaní na plechovke.
Vedecký výskum tiež potvrdil účinnosť uvoľňovania sódy v priebehu niekoľkých dní. V takom prípade by sa spotreba mala uskutočniť 5 - 6 dní pred súťažou, podľa odporúčaného dávkovania pre plechovku. Vylepšené výkonové efekty sú viditeľné až 24 hodín po konzumácii.
Ľudia s poškodenou funkciou obličiek alebo vysokým krvným tlakom, ktorí sú citliví na soľ, by nemali používať laktátový tlmivý roztok. Hydrogenuhličitan sodný a citrát sodný by sa nemali používať pri hapierkalciémii so zvýšenou hladinou vápnika v krvi, môžu viesť k usadeninám vápnika v obličkách.
Zmeny pH moču môžu byť spôsobené doplnením bikarbonátu. Ak je športovec vyzvaný na dopingový test, môže trvať niekoľko hodín, kým pH moču stúpne na limitnú hodnotu.
Zloženie:
Citrát sodný 45%, hydrolyzovaný kukuričný škrob, hydrogenuhličitan sodný 24%, aróma, sladidlo (steviol glykozidy - rebaudiozid A).
Nutričné hodnoty na 100 g
Energia kJ (kcal) 510 (120)
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 30 g
- vrátane cukrov 0 g
Tuky 0 g
- vrátane nasýtených 0 g
Vláknina 0 g
Sodík 17,05 g
VYROBENÉ VO ŠVAJČIARSKU.