V tomto článku vám prezradíme, ako prať cyklistické oblečenie, aby ste ho nepoškodili.

Vyhradené cyklistické oblečenie musí mať každý, kto to so svojou cyklistickou záľubou myslí vážne. Nestačí však len kúpiť si kvalitné oblečenie – o cyklistické oblečenie sa treba každý deň správne starať, aby si dlho zachovalo svoje jedinečné vlastnosti, dobre vyzeralo a slúžilo nám čo najdlhšie. V tomto článku vám prezradíme, ako prať cyklistické oblečenie, aby ste ho nepoškodili a nevyhadzovali tak peniaze doň investované do odpadu.

Prečo si cyklistické oblečenie vyžaduje špeciálne zaobchádzanie?

cyklistické oblečenie v mnohom sa líši od bežného oblečenia. Je vyrobený zo špeciálnych materiálov, ktoré si vyžadujú správnu údržbu, aby si dlho zachovali svoje jedinečné vlastnosti.

Cyklistické dresy a šortky často sú vyrobené zo špeciálnych membránových látok, ktoré optimálne odvádzajú pot a zaručujú správnu cirkuláciu vzduchu.

jak prać odzież rowerową

Takéto oblečenie by sa nemalo prať s bežným pracím práškom alebo tekutinou, ktorú používame na čistenie každodenného oblečenia. Vo väčšine prípadov obsahujú príliš silné pracie látky a ďalšie plniace látky, ktoré môžu poškodiť jemné vlákna oblečenia a upchať ich póry, čím narúšajú správnu výmenu vzduchu a sťažujú odvod vlhkosti.

Pre správnu starostlivosť o cyklistické oblečenie treba bežné pracie prostriedky nahradiť špeciálnymi prípravky určené na pranie športového oblečenia ktorého receptúra ​​nielenže nepoškodí látky, ale predĺži aj ich trvanlivosť. Raz za pár praní sa oplatí použiť aj špeciálny, ušitý na mieru konkrétnemu odevu tekutá impregnácia, ktorý ochráni oblečenie pred škvrnami a posilní jeho vodeodolné a tepelné vlastnosti.

Obľúbené produkty v našom obchode:

Ako prať cyklistické oblečenie a ako často to treba robiť?

Športové oblečenie by sa malo prať tak často, ako je potrebné. Frekvencia prania samozrejme ovplyvňuje životnosť oblečenia a čím častejšie ho čistíme, tým rýchlejšie sa zvyčajne opotrebuje, no v žiadnom smere to netreba preháňať.

Cyklistické oblečenie teda perme tak často, ako je potrebné, pretože jeho špinavosť má negatívny vplyv aj na jeho stav, vlastnosti a vzhľad. Zostáva však odpoveď na základnú otázku, teda ako prať cyklistické oblečenie a či sa to dá prať v práčke?

Predtým pristúpime k praniu cyklistického oblečenia, je potrebné pozorne si prečítajte pokyny na umývanie umiestnené na štítku každého kusu oblečenia. Väčšina cyklistických odevov sa neodporúča prať v práčke, čo znamená, že sa musí čistiť ručne. To je dané konštrukciou športového oblečenia, ktoré je vyrobené z jemných syntetických vlákien citlivých na vysoké teploty. Z rovnakého dôvodu by sa cyklistické oblečenie tiež nemalo žehliť, ale sušiť dobre rozprestreté na teplom a vzdušnom mieste, ďaleko od radiátorov a iných zdrojov tepla.

Sumarizovať, cyklistické oblečenie prať v studenej alebo vlažnej vode s použitím pracích prostriedkov určených na športové oblečenie a sušiť prirodzeným spôsobom. To umožní po dlhú dobu zachovať jedinečné vlastnosti materiálov, z ktorých je oblečenie vyrobené, ich farbu a tvar a vyhnúť sa potrebe nahrádzať športové oblečenie príliš častou nákladnou výmenou.

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.