Ak sa rozhodnete pre diaľkový cyklistický výlet, je dobré si zaobstarať tie správne cyklistické šortky. Zistite, aké vlastnosti by mali mať správne šortky na jazdu na dlhé vzdialenosti, aby ste si mohli jazdu naplno užiť.

Cyklistické šortky sú popri tričku najdôležitejším prvkom outfitu každého nadšenca cyklistiky. K dispozícii je veľmi široký výber cyklistických šortiek v rôznych strihoch.

Cyklistické šortky môžu byť voľné alebo dobre padnúce a vybavené trakmi alebo bez nich.

Aké sú výhody a nevýhody každého z týchto riešení a aké cyklistické šortky by ste si mali vybrať, aby ste si pri svojom obľúbenom športe zaistili maximálny komfort?

Cyklistické šortky a ich úloha. Na čo si dať pozor, aby ste si vybrali ten správny produkt?

Cyklistické šortky sú základným prvkom výbavy každého cyklistu. Pohodlie jazdy do značnej miery závisí od ich výberu – hlavnou úlohou kraťasov je chrániť telo cyklistu a zabezpečiť mu uspokojivú, pohodlnú jazdu po dlhú dobu.

spodenki rowerowe na długie trasy

O tom, ako dlho vydržíme na bicykli sedieť, rozhoduje kvalita a správne padnutie kraťasov a či sa nám podarí dosiahnuť naše športové ciele. Preto ľudia, ktorí trávia veľa času na bicykli a chcú mať z jazdy maximálnu spokojnosť, by mali investovať do kvalitných cyklistických šortiek.

Je však potrebné vedieť, že pohodlie pri jazde na bicykli nezávisí ani tak od samotných šortiek, ale od milý aplikované v nich vložky do topánok.

Výber konkrétneho riešenia by sa mal brať veľmi vážne, pretože vložka je napevno integrovaná s kraťasmi a nie je možné ju vymeniť za inú. Úlohou vložky je poskytnúť dostatočné odpruženie počas jazdy a chrániť zadnú časť tela pred odreninami, bolesťou a nepohodlím.

V ponuke výrobcov šortiek sú najčastejšie penové vložky na bicykel a pena-gél. Najkvalitnejšie vložky do topánok sú vyrobené z perforovaných pien rôznych hustôt, pretože ich špeciálna konštrukcia zaručuje účinný odvod vlhkosti smerom von, čím účinne zabraňuje odieraniu.

Voľné alebo úzke cyklistické šortky? Aké sú rozdiely a pre koho sú určené?

spodenki rowerowe

Cyklistické šortky sa v zásade delia na dve skupiny. Prvý je voľný, slabý priliehavé oblečeniektorý sa označuje ako cyklistické šortky.

Do druhej skupiny však patria úzke cyklistické šortky.

Napriek tomu, že cyklistické šortky sú produktom určeným skôr na amatérske jazdenie, ochotne ich využívajú aj all-mountain a enduro nadšenci. Cyklistické šortky sú navyše často vyrobené z pevnejších materiálov odolných voči poškodeniu, čo ocenia najmä milovníci výkonnostných športov.

Ak naopak pri bicyklovaní hľadáme hlavne pohodlie a komfort, mali by nás zaujať šortky vo verzii, ktorá dobre sedí na telo.

Tesné cyklistické šortky je výbornou voľbou nielen pre profesionálnych športovcov, ktorí chcú dosiahnuť tie najlepšie výsledky počas tréningu a pretekov, ale pre každého cyklistu, ktorý chce tráviť čas na bicykli pohodlne a pohodlne.

Cyklistické šortky existuje verzia, ktorá z nejakého dôvodu dobre sedí na tele - tesný strih je navrhnutý tak, aby zaistil maximálny komfort nosenia po dlhú dobu a optimálnu aerodynamiku. Tesné cyklistické šortky budú dobrou voľbou aj pre ľudí, ktorí ocenia dobrú priedušnosť oblečenia.

Šortky bez podväzkov alebo s trakmi? Na ktoré riešenie sa oplatí staviť?

Cyklistické šortky nájdete aj v štandardnom prevedení bez trámov a s prídavnými trakmi.

Postroj má ochrannú funkciu šortky proti pošmyknutiu a pohybu pri jazde. Ich prítomnosť navyše zaručuje dokonalé uchytenie vložky a jej zotrvanie na správnom mieste počas jazdy.

Prítomnosť podväzkov zvyšuje komfort jazdy a eliminuje potrebu upravovať šortky počas bicyklovania čo ocenia najmä profesionálni cyklisti a ľudia pravidelne sa zúčastňujúci pretekov.

Nič však nebráni tomu, aby šortky s náprsenkou využili aj amatérski cyklisti, ktorí ocenia vysoký jazdný komfort bez zbytočných zásahov od oblečenia. Šortky bez trakov budú naopak dobrou voľbou pre ľudí, ktorí bicyklujú na krátke vzdialenosti a rekreačne sadajú na bicykel niekoľkokrát do mesiaca.

Pozrite si najpredávanejšie šortky a cyklistické šortky v našom obchode:

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.