Pranie termoaktívneho oblečenia je iné ako starostlivosť o bežné oblečenie. Je vyrobený zo špeciálnych materiálov, ktoré si vyžadujú správnu údržbu.

Pranie termoaktívnej bielizne sa líši od starostlivosti o bežné oblečenie. Je vyrobený zo špeciálnych materiálov, ktoré si vyžadujú správnu údržbu. Termoaktívne oblečenie by sa malo prať ručne s použitím špeciálnych čistiacich prostriedkov, ktoré oblečenie šetrne očistia od nečistôt a zachovajú jeho jedinečné termoaktívne vlastnosti.

Znalosť základných princípov starostlivosti o termoaktívne oblečenie a ich dodržiavanie vám umožní užívať si vynikajúcu kvalitu športového oblečenia po dlhú dobu.

V čom sa termoaktívne oblečenie líši od bežného oblečenia?

Termoaktívne oblečenie sa vyrába s špeciálne materiály ktoré majú množstvo vlastností užitočných pre aktívnych ľudí. Väčšinou sú vyrobené zo syntetických vlákien (polyester, polyamid a elastan), prírodných vlákien (merino vlna) alebo ich kombinácie a majú dvojakú funkciu – majú za úlohu odvádzať prebytočnú vlhkosť (pot) od pokožky a poskytovať tepelnú izoláciu. Aby si tieto vlastnosti dokázal zachovať dlhšie ako pri prvom praní, treba sa o termoaktívne oblečenie správne starať.

Stojí za zmienku, že oblečenie termoaktívne patrí umyť tak často, ako je to potrebné. Nie je pravda, že príliš časté pranie týchto druhov odevov poškodzuje ich vlastnosti. naopak -pravidelné čistenie termoaktívneho oblečenia zabezpečuje, že správne plní svoju úlohu.

Tuk z potu na povrchu látky môže upchať póry odevu a tým menej odvádzať vlhkosť. Soľ na druhej strane dokáže zadržať vodu a udržať oblečenie dlhšie vlhké. Pravidelné pranie termoaktívneho oblečenia priazne tiež hygiena i zdravie, a správne urobené vám umožní užívať si vynikajúcu kvalitu oblečenia po dlhú dobu.

Ako prať termoaktívne oblečenie? Stačí bežný prací prášok alebo tekutina?

Predtým, ako začneme s údržbou termoaktívneho oblečenia, mali by sme si prečítať štítok i odporúčania výrobcu ohľadom umývania.

rozhodne najviac oblečenie termoaktívne umývanie v práčke sa neodporúča. Tento zákaz má jednoduchý dôvod – termoaktívne oblečenie je vyrobené zo syntetických vlákien, ktoré sa vplyvom vysokej teploty môžu zničiť. Ak nám teda záleží na odolnosti športového oblečenia, oplatí sa ho prať ručne vo vlažnej vode s teplotou 30-40 stupňov C.

Termoaktívne oblečenie by sa tiež nemalo prať s „obyčajnými“ pracími prostriedkami ktoré používame na čistenie každodenného oblečenia. Väčšina z nich obsahuje silné pracie látky, ktoré môžu poškodiť jemné vlákna termoaktívneho oblečenia a pripraviť ho tak o jeho jedinečné vlastnosti.

Namiesto tohto stojí za to siahnuť špeciálne kvapaliny na pranie termoaktívneho oblečenia ktorý termoaktívne oblečenie nielen dokonale očistí od nečistôt, ale postará sa aj o dobrý stav ich tkanín.

Pozrite si naše pracie a impregnačné prostriedky:

Pri starostlivosti o termoaktívne oblečenie je veľmi dôležité aj jeho správne vysušenie. Keď si oblečenie namočíte, zaveste ho na teplé, suché a vetrané miesto. Na tento účel by ste však nemali používať radiátor, pretože teplo, ktoré vytvára, môže prispieť k zničeniu materiálu. Z rovnakého dôvodu by sa termoaktívne oblečenie nemalo žehliť – vplyvom vysokej teploty žehličky sa syntetické vlákna scvrknú a popraskajú.

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.