Čo vám termoaktívna košeľa dáva, ako si vybrať správnu veľkosť a ako sa o ňu starať, aby si oblečenie dlho zachovalo svoje jedinečné vlastnosti?

Termoaktívne oblečenie je vyrobené z materiálov s vhodnou väzbou a je navrhnuté tak, aby odvádzalo pot od pokožky, zabraňovalo ochladzovaniu tela v chladných dňoch a poskytovalo príjemný chládok v horúcich dňoch.

Termoaktívne tričko je preto výbornou voľbou pre aktívnych ľudí, ktorí si chcú zabezpečiť maximálny komfort pri športe. Čo vám termoaktívna košeľa dáva, ako si vybrať správnu veľkosť a ako sa o ňu starať, aby si oblečenie dlho zachovalo svoje jedinečné vlastnosti?

Ako termoaktívne tričko funguje a prečo sa oplatí investovať do jeho kúpy?

Účelom termoaktívneho oblečenia je zabezpečiť maximálny komfort pri intenzívnej fyzickej námahe. Pri aktivite sa naše telo viac potí, takže bežné oblečenie sa môže prilepiť na telo a spôsobiť nepríjemnosti. Aby sme to vykompenzovali, obyčajné bavlnené tričko nám nestačí – vplyvom potu zvlhne, čím stráca svoje vlastnosti.

Termoaktívna košeľa má však jedinečné vlastnostivďaka čomu je možné eliminovať negatívne pocity spojené s produkciou potu.

Termoaktívne oblečenie Je vyrobené zo syntetických tkanín (hlavne polyester alebo polyamid s prídavkom elastanu, aj keď existujú aj košele z merino vlny alebo zo zmesi syntetických vlákien s prírodnou vlnou) so špeciálnou väzbou vlákien, ktorá je určená na odvod potu od pokožky a poskytujú tepelný komfort.

koszulka do biegania

V chladných dňoch chráni telo pred podchladením termoaktívne tričko, na druhej strane v teplejšom podporuje rýchlejšie odparovanie potu z pokožky poskytuje príjemný pocit chladu na pokožke.

Ktorá termoaktívna košeľa na leto a ktorá na zimu?

Okrem toho, že tričko odvádza prebytočnú vlhkosť preč od pokožky termoaktívne vytvára tepelnú izoláciu, to znamená, že chráni telo pred nadmerným ochladzovaním. V tomto smere Termoaktívne oblečenie delíme do troch skupín: teplý (zima), znamená (celoročne) a svetlo (vzdušné na leto).

Takéto rozdelenie umožňuje okamžite odpovedať na otázku, ktoré termoaktívne tričko na leto dobre poslúži a ktoré termoaktívne tričko do hôr bude optimálnou voľbou.

V teplých letných dňoch sa oplatí siahnuť po tenkom a vzdušnom tričku čo pomôže udržať stálu telesnú teplotu a zabezpečiť dobrú cirkuláciu vzduchu.

Keď sa teploty pohybujú okolo nuly stupňov Celzia, dajme si to teplé termo oblečenie, ktorá udrží vaše telo v teple.

Vo veľmi chladných dňoch oplatí sa siahnuť po tričku z merino vlny, ktoré výborne zateplí.

Ako si vybrať veľkosť termoaktívneho trička a ako sa oň správne starať?

Keď sa sami seba pýtate, aká termoaktívna košeľa bude pre vás najlepšia, kľúčovou otázkou je vybrať si správnu veľkosť.

Termoaktívne oblečenie musí dobre sedieť a priľnúť k telu ako nič „druhej kože“. Príliš voľné tričko nebude optimálnevysporiadať sa s nadmerným potom a v dôsledku toho nebude vykonávať svoju prácu správne.

Pred nákupom sa oplatí pozorne si prečítať veľkostné tabuľky a na základe toho si vybrať veľkosť trička.

Keď už máte termoaktívne tričko v rukách, mali by ste na to myslieť ako prať tento typ oblečenia aby si dlho zachovalo svoje jedinečné vlastnosti.

Starostlivosť o termoaktívne oblečenie je pomerne jednoduchá - stačí si pozorne prečítať pokyny na etikete a dodržiavať informácie v nej uvedené.

Na tričká vyrobené zo syntetických vlákien s prídavkom elastanu sa treba striktne vyhýbať používaniu vysokých teplôt.

Termoaktívne tričká je najlepšie prať ručne vo vlažnej vode, s pridaním miernej pracie prostriedky určené na starostlivosť o športové oblečenie. Po umytí ich vysušte na suchom a vzdušnom mieste, nevyhnutne ďaleko od radiátorov. Treba tiež pamätať na to, že termoaktívne oblečenie by sa nemalo žehliť pretože syntetické vlákna môžeme nenávratne poškodiť.

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.