Cyklistické šortky sú dostupné v dvoch verziách – tesné a voľné. Skontrolujte, ktorý z nich si vybrať!

Cyklistické šortky prichádzajú v dvoch verziách -tesné a voľné. Voľné cyklistické šortky, všeobecne známe ako cyklistické šortky, si horlivo vyberajú milovníci súťažnej jazdy a cyklisti, ktorí sa z rôznych dôvodov nevidia v obtiahnutých šortkách. Dobre padnúce šortky sú zase výbornou možnosťou pre cyklistov a cyklistov, ktorí si cenia maximálny komfort a pohodlie pri jazde.

Voľné cyklistické šortky a ich vlastnosti

luzne spodenki na rower

Voľné cyklistické šortky, teda obľúbené cyklistické šortky, sú určené hlavne pre ľudí, ktorí jazdia po meste alebo rekreačne bicyklovajú. Vyzerajú ako klasické športové šortky, čo znamená, že sa môžete vydať na prechádzku alebo preskúmať okolie bez toho, aby ste sa museli prezliekať alebo predvádzať v typickom cyklistickom oblečení.

Milovníci cyklistiky radi nosia aj voľné cyklistické šortky. Výborne sa im budú hodiť najmä kraťasy z materiálov odolných voči poškodeniu, ktoré sa nezľaknú ani jazdy v náročnom teréne.

výberom voľné cyklistické šortky oplatí sa im venovať pozornosť priľnavosť k telu - tento typ oblečenia nemôže byť príliš voľný, pretože môže spôsobiť odieranie a nepohodlie, najmä po dlhej jazde. Oplatí sa tiež skontrolovať, či model, ktorý si vyberieme, je vybavený boxerkami s cyklistickou vložkou – voľné cyklistické kraťasy ich môžu mať, ale aj nemusia.

Úlohou boxeriek s cyklistickou vložkou je tlmiť nárazy pri jazde a chrániť kríže pred odreninami a zraneniami. Vo väčšine voľných cyklistických šortiek sa boxerky s vložkou dajú odopnúť, čo je tiež ich výhodou.

Úzke cyklistické šortky – v čom sa líšia od voľných šortiek?

Tesné cyklistické šortky, nazývané cyklistické šortky alebo cyklistické šortky, ako ich názov napovedá, veľmi dobre priľnú k telu a stávajú sa takmer „druhou kožou“ cyklistu. Tento typ šortiek si najčastejšie vyberajú cyklisti a ľudia, ktorí sa pravidelne zúčastňujú tréningov a pretekov.

Tesné cyklistické šortky,vďaka dokonalému prispôsobeniu sa telu záruka maximálny komfort a pohodlie počas jazdy. Všetky modely majú tiež integrovanú, trvalo všitú vložku, ktorá chráni spodnú časť chrbta pred odreninami a zraneniami. V súčasnosti sú najkvalitnejšie cyklistické vložky vyrábané z pien rôznej hustoty a práve po šortkách nimi vybavených sa oplatí siahnuť, najmä ak máme radi dlhšie jazdy a trávime veľa času na sedle.

Pri rozhodovaní o kúpe cyklistických šortiek v obtiahnutej verzii treba venovať osobitnú pozornosť aj švuy. Kvalitné šortky by mali byť šité tak, aby napriek tesnému priliehaniu na telo nespôsobovali odreniny ani tlak na pokožku. Oplatí sa preto venovať pozornosť kvalite švov a materiálu šortiek, ktoré by mali byť prispôsobené vonkajšej teplote.

Je to tiež dôležitá otázka sama o sebe hmotnosť materiálu, ktorá je vyššia, tým lepšie poskytne oporu tela a väčší komfort a efektivitu jazdy. Veľmi užitočným a praktickým doplnkom k šortkám budú aj traky. Ich úlohou je zabrániť skĺznutiu kraťasov pri jazde a udržať vložku na jednom mieste, teda poskytnúť dodatočnú ochranu pred odreninami.

Cyklistické šortky s trakmi - pánske:

Cyklistické šortky s trakmi – dámske:

pridať komentár

Polia označené (*) sú povinné Vaše údaje spracujeme v súlade s našimi Zásady ochrany osobných údajov.